ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

1) Τμήματα βασικής εκπαίδευσης

Α) Τμήματα διάρκειας 8 εβδομάδων

  • Μάιο – Ιούνιο
  • Σεπτέμβριο – Οκτώβριο

Β) Ταχύρρυθμα τμήματα διάρκειας 4 εβδομάδων

  • Μάρτιο
  • Απρίλιο
  • Νοέμβριο

*Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η εβδομάδα κάθε μήνα.

2) Τμήματα προχωρημένων

Τμήματα διάρκειας 8 εβδομάδων καθώς και εβδομαδιαία εκπαιδευτικά ταξίδια στις Κυκλάδες στο τέλος  του Ιουλίου και στις αρχές του Αυγούστου.

3) Αγωνιστικά τμήματα

Συμμετοχή με το σκάφος της σχολής στους διεθνείς αγώνες

  • Αγώνας Κυκλάδων
  • Ράλλυ Αιγαίου
  • Aegean Regatta

Picture 1Picture 2

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Εκπαιδευτής:  Βασίλης Μηλιώτης

Η θάλασσα είναι ζωή.

Αν αγαπάμε την θάλασσα η ιστιοπλοΐα είναι, ίσως, ο αμεσότερος τρόπος να έρθουμε σε επαφή μαζί της και να την χαρούμε.

Ιστιοπλοΐα σημαίνει ελευθερία.

Μία άλλη φιλοσοφία, μία διαφορετική στάση ζωής, που επηρεάζει θετικά και την καθημερινότητά μας. Ακόμη και σε δύσκολους καιρούς η Ιστιοπλοΐα είναι βοήθεια και όχι πολυτέλεια, όπως πολλοί νομίζουν.

Απευθύνεται σε όλους χωρίς να κάνει διακρίσεις σε ηλικία, φύλο, κουλτούρα και κοινωνική θέση.

Ενισχύει την συνεργασία και την ομαδικότητα και τα μόνα εφόδια που χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί είναι η αγάπη για την θάλασσα και … ένα χαμόγελο.

Στην σχολή μας, συνεχίζουμε από το 2007 που ξεκινήσαμε, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε με την υπευθυνότητα και την ποιότητα που μας διακρίνει και μας καθιέρωσε στην Ανατολική Αττική και όχι μόνο.

Να σας γνωρίσουμε την ιστιοπλοΐα.

Picture 3Picture 4

Η βασική εκπαίδευση περιλαμβάνει 28 και πλέον ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και 70 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης και ολοκληρώνεται σε οκτώ εβδομάδες (ή σε τέσσερις στα ταχύρρυθμα τμήματα). Τα τμήματα είναι  5-7 ατόμων ώστε να συμμετέχουν ενεργά όλοι. Κάνουμε ένα νυχτερινό ταξίδι στη Τζια και η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με διήμερο ταξίδι στην Κάρυστο. Οι δύο διανυκτερεύσεις με διαβίωση στο σκάφος βοηθούν, πέρα της εκπαιδευτικής προσέγγισης, στο δέσιμο της ομάδας. Προσφέρουμε δωρεάν το βιβλίο σημειώσεων Ιστιοπλοΐας και παρέχουμε νιτσεράδες για τις ανάγκες σας.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, αφού περάσετε με επιτυχία τις εξετάσεις, παίρνετε το δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους (skipper).

Picture 5Picture 6

Στην σχολή μας, θα αποκτήσετε μια σειρά γνώσεων σχετικές με τη θάλασσα και το σκάφος και θα έρθετε σε επαφή με ένα διαφορετικό κόσμο που σίγουρα θα σας κερδίσει.

Θα γνωρίσετε το ιστιοπλοϊκό σκάφος, θα μάθετε την ναυτική γλώσσα και θα πλουτίσετε τις γνώσεις σας σε θέματα αεροδυναμικής, υδροδυναμικής και μετεωρολογίας. Θα διδαχτείτε όλα τα απαραίτητα σχετικά με ναυτιλία, κανονισμούς αποφυγής συγκρούσεων, επικοινωνίες, σωστικά, πρώτες βοήθειες, ναυτικό δίκαιο και πολλά άλλα ώστε να ταξιδεύετε με ασφάλεια στη θάλασσα.

Στα πρακτικά μαθήματα θα μάθετε να κάνετε κόμπους, να ταξιδεύετε με τα πανιά, να διαβάζετε ναυτικούς χάρτες, να χαράζετε πορείες, να αναγνωρίζετε τους φάρους, να κάνετε χειρισμούς και μανούβρες με το σκάφος. Θα γνωρίσετε από κοντά τη μηχανή και όλα τα λειτουργικά συστήματα ενός σκάφους ώστε να μπορείτε να βρίσκετε λύσεις σε τυχόν προβλήματα.

Φυσικά δεν υποσχόμαστε ότι θα σας κάνουμε καπετάνιους…

Στόχος μας είναι τελειώνοντας τη σχολή να έχετε αποκτήσει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και τη στοιχειώδη εμπειρία, ικανή και αναγκαία συνθήκη για να βγείτε με ασφάλεια στη θάλασσα και να τη χαρείτε.

Η θάλασσα είναι ο δάσκαλος που θα σας μάθει ιστιοπλοΐα.

Η θάλασσα θα σας κάνει καπετάνιους.

Picture 7Picture 8

Για πληροφορίες και εγγραφές: Βασίλης Μηλιώτης (εκπαιδευτής): 6977075074

2008_naspor_4th_sailing_school_serie055

2008_naspor_4th_sailing_school_serie053 2008_naspor_4th_sailing_school_serie049 2008_naspor_4th_sailing_school_serie044 2008_naspor_4th_sailing_school_serie034 2008_naspor_4th_sailing_school_serie032 2008_naspor_4th_sailing_school_serie027 2008_naspor_4th_sailing_school_serie018 2008_naspor_4th_sailing_school_serie016 2008_naspor_4th_sailing_school_serie006 2008_naspor_4th_sailing_school_serie003 2008_naspor_4th_sailing_school_serie002

Comments are closed.